Business cu delicatese la Iasi

Nicoleta Hritcu este unul din antreprenorii iesenii care au ales sa beneficieze de alocatiile financiare nerambursabile. Traditionalele placinte moldovenesti au avut sansa de a fi degustate datorita acesteia.  Desi a accesat doar 6000 din cei 10.000 de euro disponibili, dupa 2 ani, coordoneaza o echipa de 12 angajati intentionand ca in urmatorii cinci ani sa isi tripleze cifra de afaceri.

31 de societati iesene cu raspundere limitata debutant (SRL-D) au obtinut aceeasi finantare de la stat, in valoare de pana la 10.000 de euro.

Nevoia de personal calificat

Tanara antreprenoare nu a intampinat mari dificultati in aprobarea proiectului de finantare, singura problema fiind nenumaratele reguli din domeniul in care isi desfasoara activitatea si anume alimentatia publica. Din cauza faptului ca marea majoritate a personalului calificat a parasit tara, ea s-a confruntat cu o lipsa acuta de angajati pregatiti in acest domeniu. „Am avut doi absolventi de liceu din acest domeniu, dar au plecat in cateva luni in strainatate. Vrem ca oamenii sa fie seriosi si sa constientizeze faptul ca locurile de munca nu cresc an copaci”, a spus Nicoleta Hritcu.

Recomand celor care vor sa-si deschida propria afacere sa munceasca inainte in domeniul in care vor sa devina antreprenori. Sa stie cat mai bine domeniul”, sustine aceasta. SRL-D-ul Nicoletei Hritcu a inregistrat, pe 2013, o cifra de afaceri de 110.000 de lei, iar profitul brut a fost de peste 11.000 de lei.

Citeste articolul intreg pe Ziarul Evenimentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *