Cum sa iti ajuti compania concurand cu propria afacere

lupta pt supravietuireCand vine vorba despre domeniul tehnologiei, este doar o chestiune de timp pana o noua companie  se va alatura domeniului si va face exact acelasi lucru ca si tine, doar ca mult mai rapida, mai ieftin si mai bine. Ce veti face intr-o astfel de situatie? Pentru a evita un astfel de caz este indicat sa va dezvoltati un produs puternic si profitabil care sa reuseasca sa va ofere timpul necesar pentru a gasi urmatoarea sursa de cash-flow.

Oameni precum Warren Buffet evita sa investeasca in companii tehnologice pentru a se feri de limitarile impuse si de oportunitatile reduse. Este si unul dintre motivele pentru care Google investeste in mod constant in o multime de proiecte care nu au de-a face cu activitatea lor principala. Fie ca va place sau nu, trebuie sa va confruntati cu aceste situatii. Timpul este singurul impediment care opreste compania dumneavoastra in a fi perturbata si a lupta pentru supravietuire.

Cei mai multi antreprenori aflati la inceput de drum considera aceasta omniprezenta schimbare ca fiind o formula de succes si prefera sa isi perturbe propria afacere inainte ca altcineva sa o faca. Iata cateva sfaturi pentru a iesi cu bine din aceasta situatie:

In primul rand, asigura-te ca esti parte integranta din afacerea potrivita. Deseori prima afacere este un dezastru. Luam ca exemplu un grup de investitori care a lansat un site prin care traduceau din toate limbile posibile, un un pret chiar rezonabil. Nimeni nu a fost interesat in a investi bani in aceasta afacere pentru ca nu au crezut cu tarie in potential. Nu parea sa aduca destui bani pentru a merita prea multe batai de cap. Constientizand acest lucru, investitorii si-au dat seama ca nu va functiona si au decis inchiderea site-ului. S-au folosit de experienta capatata si au inceput sa dezvolte site-uri de traducere pentru alte companii.

Citeste tot articolul (in limba engleza) pe Entreprenoria.com

Am lansat un nou produs pentru antreprenori. Descarca Ghidul Business Angels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *