Moldova isi desemneaza „Campionii in Business”

campioni in business iasiJoi, 24 octombrie, la Iasi, antreprenorii din regiunea Moldovei care au demonstrat ca pot dezvolta afaceri in perioade dificile din punct de vedere economic, ca mentin locurile de munca si ca isi platesc taxele si impozitele catre stat, vor primi titlul de „Campioni in business”.

„Campioni in business”, ajuns la cea de-a sasea editie, este un proiect marca Ziarul Financiar, care in acest an are sprijin din partea fondului de investitii Enterprise Investors, BCR– cea mai mare banca locala -, firmei de audit si consultanta fiscala PwC si Fundatiei Triple Helix.

Selectia companiilor care urmeaza sa fie premiate a avut la baza o metodologie prin care s-a analizat performanta financiara din ultimii ani a celor mai mari 3.000 de companii din Romania. Dintre acestea, putin peste jumatate sunt detinute de catre antreprenorii romani, care au reusit sa creeze si sa mentina de-a lungul anilor peste 400.000 de locuri de munca (adica 13% din efectivul total de salariati din mediul privat).

Conform Ziarului Financiar, companiile detinute de antreprenorii din Moldova au inregistrat in 2012 cea mai mare rata a profitului brut (de 5,4%) si cea mai mare valoare a profitului brut per salariat (23.500 lei), potrivit datelor raportului din acest an. Totusi, regiunea cu cel mai mare ritm de crestere al cifrei de afaceri in 2012 fata de 2011 este Transilvania (de 11%), in timp ce valoarea celei mai mari cifre de afaceri per salariat se inregistreaza in Muntenia (503.000 lei).

In cadrul evenimentului de joi, participantii vor putea identifica oportunitati de finantare pentru dezvoltarea afacerii, primul panel avand speakeri precum Cristian Nacu, partener in cadrul Enterprise Investors, Vlad Vitcu, directorul corporate al filialei BCR din Iasi, Mihai Anita, partener in cadrul PwC Romania si Lucian Anghel, presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

Despre modalitatile de alimentare a motorului economiei prin antreprenoriat va vorbi Irina Anghel-Enescu, presedintele Fundatiei Triple Helix, iar despre ce au facut pentru a avea succes in afaceri vor vorbi Doina Cepalis, directorul general al Te-Rox Prod, Iulian Dascalu, proprietarul Iulius Mall si Grigore Horoi, presedintele Agricola International Bacau.

In cadrul „Campioni in Business” 2013, au fost deja premiate firmele din zona Transilvaniei si Banatului (evenimentul a avut loc la Cluj-Napoca, saptamana trecuta), iar pe 4 noiembrie urmeaza inca o gala de premiere a celor mai dinamice companii in 2013, la Bucuresti.

Cine au fost campionii in business din regiunea Moldovei in ultimii doi ani

In anul 2011 campionii in business din regiunea moldovei au fost: Constructii Hidrotehnice Iasi, Te-Rox Prod (productie de centuri de siguranta pentru copii), Salbac (productie de mezeluri), Farma Rod (farmacii), Geprocon (constructii), Conbucovina Suceava (constructii), iar in 2012 Pandora (productie de imbracaminte), Salbac (productie de mezeluri), Te-Rox Prod (productie de scaune auto pentru copii), Fiterman Pharma (productie de medicamente), Transgor Logistik (solutii de transport si logistica), Proinvest Group (productie de componente pentru constructii si industrie). In anul 2012 firmele Dedeman (retail bricolaj), Betty Ice (productie inghetata), Kosarom si Autonom Rent a Car (inchirieri auto) au primit premii speciale.

Sursa foto: zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *