Cum sa atragi investitori in afacerea ta

atragerea de business angelsDaca va veti pregati cum trebuie, finantarile vor veni spre afacerea voastra.

Este greu sa pui pe picioare o companie, mai ales daca ajungem la capitolul investitii. Chiar daca aveti o idee geniala la care lucrati de o perioada de timp, pentru a ajunge in stadiul de a fi pusa in practica si de a castiga de pe urma ei, atragerea de investitii sau investitori este esentiala.

Puteti obtine fondurile necesare prin diferite modalitati, fie ca este vorba despre un impumut bancar sau de la prieteni si familie, fie prin gasirea unor investitori si stabilirea unor parteneriate. Cu toate acestea, in caz ca nu reusiti sa obtineti banii necesari, cel mai indicat ar fi sa apelati la un business angel. Este un lucru stiut faptul ca business angels sunt foarte ocupati si au mai multe optiuni in privinta stabilirii afacerilor in care sa investeasca. Deci, nu fiti naivi crezand ca vor lasa in urma prospectii si ca vor alege ideea voastra de afaceri doar pentru ca ar putea reprezenta o oportunitate buna de afaceri. Cea mai comuna greseala pe care o face un tanar antreprenor este sa creada ca acel investitor va renunta la tot ce are in acel moment pentru a se concentra asupra tanarului antreprenor.

In primul rand, un business angel doreste sa fie sigur ca va lucra cu cea mai buna echipa manageriala si asta ii va ocupa mult timp. Unii dintre ei ar putea fi interesati sa aduca in echipa si alti investitori, colegi sau prieteni. Daca acest lucru da rezultate pentru startup-uri, ar putea functiona si pentru voi. Un business angel va avea mereu o privire de perspectiva, evaluand scenariile posibile care ar putea rezulta ca urmare a investitiei pe care o face.

 

Citeste tot articolul (in limba engleza) pe Entreprenoria.com

Am lansat un nou produs pentru antreprenori. Descarca Ghidul Business Angels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *