„Indrazneste! Fii antreprenor!” – un proiect in valoare de 3 milioane de euro pentru tinerii care vor sa se lanseze in afaceri

bani pentru antreprenoriTinerii din mediul rural care vor sa demareze afaceri la sat sunt sprijinit de un nou proiect cofinantat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POSDRU). Proiectul, in valoare de aproape 3 milioane de euro, a fost lansat de catre Transparency International Romania impreuna cu Federatia Agricultorilor Fermierul si Sindicatul Taranilor si Proprietarilor Romani.

„Avem ambitia ca peste maxim trei ani, cinci dintre afacerile acestor tineri, cele mai importante, sa devina afaceri la cheie. Vrem sa intindem o plasa peste Romania si sa ii pescuim pe tinerii de perspectiva, sa ajutam prin cursuri de antreprenoriat. Ei vor fi pregatiti in special pentru vanzarea produselor, pentru accesarea de fonduri si pentru asociere, pentru ca asocierea este viitorul in toate domeniile, dar mai ales in agricultura. In afara de cei cinci, avem posibilitatea sa premiem inca 10 afaceri mai mici, ferme de familie. Vom avea conferinte in fiecare judet pentru diseminarea informatiilor legate de proiect si vom selecta tinerii cu potential antreprenorial din mediul rural”, a declarat Ginu Costel Toma, presedintele Federatiei Agricultorilor Fermierul la lansarea proiectului „Indrazneste! Fii antreprenor!”.

„Vrem sa avem cam 15 tineri antreprenori din fiecare judet. Ca studii este necesar minim liceul. Exista insa foarte multi tineri cu studii superioare care s-au intors in mediul rural. In acest program avem cursuri complexe, avem si cursuri de antreprenoriat, avem si cursuri mai lungi de calificare, de lucrator comercial si agent de paza si ordine, pentru ca in mediul rural exista cerere mare pentru aceste meserii si tinerii se pot angaja imediat. Pentru cursurile de antreprenoriat, cei 15 tineri selectati din fiecare judet vor participa la concursul de idei inovative de antreprenoriat”, a mai precizat Ginu Costel Toma, conform realitatea.net.

Proiectul se desfasoara in perioada aprilie 2014 – noiembrie 2015, iar in luna august tinerii antreprenori isi vor depune proiectele de afaceri care vor intre in concursul national „Idei inovative antreprenoriale”. Concursul ofera premii substantiale, in valoare de 60.000 lei pentru locul I, 40.000 lei pentru locul II, 20.000 lei pentru locul III si doua mentiuni a cate 10.000 lei. Castigatorii vor beneficia de sprijinul Federatiei Agricultorilor Fermierul pentru elaborarea si implementarea proiectelor si pentru identificarea surselor financiare necesare cofinantarii proiectelor.

Programul face parte din Axa prioritara 5 „Promovarea masurilor active de ocupare”, Domeniul major de interventie 5.2.Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca„.

3 comments for “„Indrazneste! Fii antreprenor!” – un proiect in valoare de 3 milioane de euro pentru tinerii care vor sa se lanseze in afaceri

 1. VASI
  august 4, 2014 at 4:01 pm

  Buna ziua .Dati va rog si datele de contact pentru a ne inscrie la programul Indreazneste Fii antreprenor

  • aurelia
   decembrie 27, 2014 at 1:49 pm

   buna ziua. doresc sa incep o afacere in jud. Dolj iar impulsul demararii va incepe cu voi.

 2. Dragos
  februarie 9, 2017 at 11:47 am

  cum pot sa fac un curs de genu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *