Premii de 250.000 de dolari pentru startup-urile care vor contribui la evolutia Internetului Lucrurilor

competitie startup ciscoAntreprenorii si startup-urile care dezvolta aplicatii si tehnologii din domeniul managementului, analitic sau al conectivitatii se pot inscrie in competitie globala „Internet of Things Grand Challenge” organizata de Cisco.

Totodata, prin intermediul „Internet of Things Innovation Grand Challenge”, Cisco sustine viitoarea generatie de antreprenori si start-up-uri care dezvolta aplicatii si tehnologii din domeniul managementului, analitic sau al conectivitatii. Inscrierile se fac pana pe 1 iulie 2014 pe site-ul www.cisco.com/go/iotchallenge, castigatorii competitiei urmand sa fie alesi in cadrul Forumului Mondial al Internetului Lucrurilor de la Chicago. Prima etapa a jurizarii va avea loc in luna iulie, cand 18 idei vor fi selectate de un juriu Cisco si inca una de catre public. Din ideile alese vor fi selectate sase, urmand ca cei trei finalisti sa fie anuntati la Forumul Mondial pentru Internetul Lucrurilor.

Premiile pentru cei trei finalisti insumeaza 250.000 de dolari, bani pe care acestia ii vor putea folosi pentru a porni sau extinde afaceri ce vor contribui la evolutia industriei Internetului Tuturor Lucrurilor.

Pe langa premiul in bani, Cisco va oferi castigatorilor mentoring, traininguri si acces la expertii in afaceri din cadrul Cisco si al altor organizatii. Totodata, finalistii vor beneficia de suport in dezvoltarea si testarea de tehnologii, precum si in atragerea de investitii si parteneriate pentru proiectele lor.

Cisco Investments, divizia de investitii cu capital de risc a Cisco, a anuntat de asemenea suplimentarea cu 150 de milioane de euro a fondurilor alocate start-up-urilor din intreaga lumea pentru urmatorii trei ani, cu scopul sustinerii inovatiei in domeniul Internetului Lucrurilor. Noul fond completeaza portofoliul de 2 miliarde de dolari al Cisco Investments si este centrat pe teme de interes pentru accelerarea dezvoltarii tehnologiilor revolutionare, inclusiv Big Data si tehnologii analitice, Internetul Lucrurilor, mobilitate conectata, stocare, silicon, ecosistemul de tehnologii pentru continut si inovatiile din India.

Cisco Investments are o istorie de 20 de ani in care a derulat investitii strategice, aliniate business-ului Cisco, printre care cloud, data center, mobilitate, colaborare, secutitate, routing si switching. Prin aceasta directionare a investitiilor centrata pe teme, Cisco isi propune sa sustina companiile care au idei inovatoare sa contribuie la transformarea viitoare a ecosistemului de networking global.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *