Idei de afaceri

Idei de afacere

Ideea de afaceri constituie fundamentul unei afaceri de succes. Ideile de afaceri care pot fi transpuse în realitate reprezintă oportunităţile de afaceri.

Întreprinzătorul este permanent atent la noi idei de afaceri. El utilizează mai multe surse de inspiraţie:

a. Experienţa anterioară de muncă
b. Hobby-uri sau experienţa personală
c. Interacţiuni sociale
d. Căutări sistematice
e. Evoluţiile macro-economice (tendinţe demografice, sociale, tehnologice, afaceri)

[Vezi textul complet]

Evaluarea oportunităţilor

Dupa identificarea oportunităţilor de afaceri este necesară o evaluare aprofundată a acestora. In acest fel, pot fi evitate multe situaţii in care subiectivismul întreprinzătorului poate fi fatal afacerii. Este foarte frecventă tendinţa de supralicitare a intuiţiei in alegerea afacerii; de foarte multe ori, însă, întreprinzătorul devine incapabil sa prevadă piedicile potenţiale.

In plus, investigarea cu atenţie a oportunităţii de afaceri sporeşte foarte mult şansele de câştigare a încrederii unor potenţiali investitori.

[Vezi textul complet]

Riscul noilor afaceri

Decizia de iniţiere a unei afaceri trebuie luată numai după atenta analiză a riscurilor implicate. În acest scop, cunoaşterea condiţiilor în care au avut succes sau au eşuat diferite afaceri este un pas foarte important.

Activitatea antreprenorială în ansamblul său este influenţată de numeroşi factori.

[Vezi textul complet]

Lansarea în afaceri

Efortul necesar pentru iniţierea unei afaceri noi reprezintă una din componentele principale ale „mitului” întreprinzătorului luptător, deschizător de drumuri.

Dacă în anumite situaţii o oportunitate de afaceri poate fi valorificată optim numai pe această cale, există şi alte posibilităţi alternative prin care se poate manifesta un spirit întreprinzător: preluarea, perfecţionarea şi dezvoltarea unei afaceri existente sau concesionarea unui model de afaceri care s-a dovedit funcţional.

[Vezi textul complet]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *