Ce l-a tentat pe un roman sa revina in Romania dupa aproape 20 de ani in SUA, Austria si Franta?

Milan Radin, 36 de ani, a plecat din Romania cand avea 15 ani, inainte de caderea cortinei de Fier. A petrecut aproape doua decenii in tari precum SUA, Austria, Franta, Bulgaria, Polonia si Serbia, iar in 2007 s-a intors la conducerea retelei germane drogerie markt (dm), pe care in cinci ani a dus-o la peste 50 de magazine si vanzari de 20 mil. euro, potrivit estimarilor ZF.

Nascut la Timisoara, Radin a plecat din Romania la varsta de 15 ani, cu putin inainte de Revolutie.

Dupa ce a terminat liceul in Austria, si-a continuat studiile universitare la Strasbourg (Franta), Plovdiv (Bulgaria), Cieszyn (Polonia) si a terminat MBA-ul Universitatii Sheffield in Grecia si Serbia.

„La 15 ani, pe timpul Cortinei de Fier, am fugit din tara ca sa am libertatea si posibilitatea de a construi si lasa ceva in urma mea, astfel incat toata viata mea, din acel moment, a devenit ca un antreprenoriat”, spune el. Dupa doi ani petrecut i in Statele Unite ale Americii, romanul s-a intors in Austria in 2002 ca area manager pe Europa Centrala si de Est in cadrul Raiffeisen. Aici el s-a ocupat pana in 2004 de finantare, dezvoltare si transport in departamentul de comert exterior.

Vezi mai mult…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *