Programul de educatie financiara si antreprenoriat „Juniori in afaceri” ajunge la Bucuresti

Pe data de 25 august in cadrul Magazinului Diverta din Bucuresti Mall are loc prima editie a programului de educatie financiara si antreprenoriat „Juniori in afaceri”. Programul se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 10 – 14 ani.

„Juniori in afaceri” este un program ce dezvolta increderea in sine, abilitatile de comunicare, vanzare, si spiritul antreprenorial al copiilor prin jocuri si activitati practice.

Copiii vor fi indrumati de Alina Burlacu in a descoperi si a realiza jocuri distractive de cunoastere, creativitate, negociere si vanzare. Alina este trainer si coordonator de proiecte pentru tineri si copii si are o vasta experienta in proiecte europene si internationale prin sustinerea a numeroase cursuri de Public Speaking, Leadership, NLP. In prezent, este director al Centrului de Excelenta Academica, Partner al WHI Experience si trainer NextSteve.

Programul activitatilor

Copiii vor fi impartiti in echipe si vor lucra impreuna la dezvoltarea unor produse proprii pe care le vor vinde apoi in cadrul unui Targ cu vanzare de produse realizate de copii in Bucuresti Mall. Targul se va desfasura timp de 60 de minute si va fi supravegheat de Sectia 11 Politie. De asemenea, copii vor avea la dispozitie si un buget surpriza. Profitul obtinut in urma vanzarii este impartit dupa cum urmeaza:

– 80% din profitul fiecarei echipe este impartit in mod egal tuturor membrilor echipei
– 20% din profitul fiecarei echipe este donat catre Organizatia SOS Satele Copiilor Romania.
Editura RAO ofera premii pentru toti copiii participanti.
Programul se desfasoara pe parcursul a 5 ore cu pauze si se va incheia cu o festivitate de premiere a tuturor copiilor participanti.

Program activitati „Juniori in afaceri”:
10:00 – 10:50 – Jocuri de cunoastere a grupului
10:50 – 11:00 – Pauza
11:00 – 11:50 – Atelier despre produse, vanzari si negocieri
11:50 – 12:00 – Pauza
12:00 – 12:30 – Atelier de „creatie” de produse
12:30 – 13:30 – Pauza de masa
13:30 – 14:30 – Vanzare de produs
14:30 – 15:00 – Concluzii si premiere

Inscrierile in cadrul programului se realizeaza la numarul de telefon: 0746.042.033. Numarul de copii participanti este de 16, iar biletul de participare este 80 lei.
Pentru informatii suplimentare accesati www.junioriinafaceri.blogspot.ro sau www.boko.ro/activitati.

Primul program de educatie financiara si antreprenoriat dedicat copiilor cu varsta intre 11 – 14 ani, Juniori in afaceri, a avut loc prima oara in Bacau, in perioada 1 – 2 iunie. Timp de 2 zile, 13 copii de la diverse scoli din oras, s-au cunoscut prin diferite jocuri creative si interactive. In cadrul programului a avut loc un interviu cu omul de afaceri Ovidiu Budeanu, proprietarul Arena Mall, care a raspuns obiectiv la toate intrebariile adresate de copii referitor la lumea afacerilor.

Copiii au fost impartiti in grupe de cate 3 – 4 membri si fiecare echipa a primit cate un plic in care se aflau instructiunile jocului si 50 de lei – bani reali. Timp de 90 de minute, fiecare echipa a avut de facut cumparaturi si sa creeze produse pe care sa le vanda. Apoi copiii si-au comercializat produsele in holul de la parterul Arena Mall, urmarind sa obtina incasari cat mai mari, respectiv, un profit ridicat.

Copiii au comercializat limonada, prajituri, sucuri, pachete surpriza, chipsuri. Echipei cu cel mai mare profit, ca premiu, i s-a dublat profitul obtinut. 80% din profit a fost impartit intre membrii fiecarei echipe, iar 20% s-au donat catre Fundatia de Sprijin Comunitar (50 lei).

Locul I – Limonada: Venit 118 lei – Profit 68 lei
Locul II – Dulciuri si suc: Venit 111 lei – Profit 61 lei
Locul III – Pachetele cu dulciuri: Venit 101 – Profit 51 lei
Locul IV – Chipsuri, bomboane & suc: Venit 51 lei – Profit 1 leu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *